Workshop KTK

Mei 2018
Groep 8 heeft een workshop les gehad van KTK.

Bezoek Uiterwaarden

Mei 2018
Dinsdag 22 mei is groep 8 op expeditie geweest in de uiterwaarden van de IJssel. In groepen hebben wij verschillende proeven gedaan. Heerlijk bezig in de natuur.

Korfbaltraining

April 2018
Een kijkje in groep 8 en korfbaltraining.

Bevrijdingsdag van Kampen

April 2018
Dinsdag 17 april, de bevrijdingsdag van Kampen. Groep 7 en 8 van onze school hebben het monument weer overgenomen van de Dr. Schaepmanschool. Een prachtige gedenkwaardige middag.

Verkeersexamen

April 2018
Groep 8 heeft donderdag 5 april verkeers examen gedaan. Alle toppers zijn geslaagd!

Foekepotten maken

Foekepotten maken.

Je hebt nodig een varkensblaas, een blik wat touw en een stokje en een PowerPoint over carnaval en foekepotten.

Maandag hebben de kinderen van groep 7 en 8 een geschiedenisles gehad over carnaval. Tijdens deze les hebben de kinderen middels een PowerPoint geleerd wat de oude gebruiken waren tijdens de carnaval, hoe is carnaval ontstaan, waarom vieren mensen carnaval, wat doen mensen allemaal tijdens carnaval. Een van die gebruiken is dat kinderen vroeger een foekepot maakten.

Met deze foekepot gingen de kinderen dan langs de deuren zongen een liedje en hoopten dan wat lekkers te krijgen. De foekepotten van groep 7 en 8 zijn ook gemaakt van echter varkensblazen. Dit leverde wat hilariteit op, maar de kinderen en ook wij hebben genoten van deze fantastische activiteit.

Een vrijdagmorgen in groep 8

Een vrijdagmorgen in groep 8. Gymles, rekenen taal en spelling. Aan het eind even gek doen voor de carnaval. De kinderen hebben inmiddels samen met de ouders een adviesgesprek gehad voor het voortgezet onderwijs. De komende twee weken nog even hard werken en dan lekker vakantie.

Nieuwjaarsdiner

Januari 2018
Groep 8 het laatste jaar op de basisschool. Dan doe je alles bewust voor de laatste keer en geniet je extra. De teleurstelling was dan ook mega groot dat wij op school dit jaar geen kerstdiner hadden. Samen met de groep hebben wij toen een alternatief gezocht en juf Mariska nodigde ons uit op donderdag 11 januari voor een nieuwjaarsdiner. Groep 8 aan het diner en de ouders aan de koffie met iets lekkers. De kinderen, de juf en de ouders hebben genoten. Een groot succes en wat voelden wij ons speciaal.

Op bezoek bij het VO

November 2017
Groep 8 is druk bezig met de voorbereidingen voor het onderwijs. Samen bezoeken wij de Vo scholen. En ook worden de avonden goed bezocht door ouders en kinderen. Een goede keuze maken voor een school die bij je past is belangrijk. Samen werken aan een stukje toekomst.

Kanjertraining

November 2017
Groep 8 probeert het nieuwe buitenspeelgoed uit. Direct een prachtige kanjertraining opdracht: samenwerken, communiceren met gebaren, luisteren naar elkaar en wie is de leider.

Kamp 2017

Groep 7 en 8 hebben een geweldig schoolkamp gehad. Drie dagen samen genoten van vele activiteiten. Een geweldige tijd.

De eerste week

Een goede eerste week in groep 8!