Foekepot maken

Foekepotten maken.

Je hebt nodig een varkensblaas, een blik wat touw en een stokje en een PowerPoint over carnaval en foekepotten.

Maandag hebben de kinderen van groep 7 en 8 een geschiedenisles gehad over carnaval. Tijdens deze les hebben de kinderen middels een PowerPoint geleerd wat de oude gebruiken waren tijdens de carnaval, hoe is carnaval ontstaan, waarom vieren mensen carnaval, wat doen mensen allemaal tijdens carnaval. Een van die gebruiken is dat kinderen vroeger een foekepot maakten.

Met deze foekepot gingen de kinderen dan langs de deuren zongen een liedje en hoopten dan wat lekkers te krijgen. De foekepotten van groep 7 en 8 zijn ook gemaakt van echter varkensblazen. Dit leverde wat hilariteit op, maar de kinderen en ook wij hebben genoten van deze fantastische activiteit.

Kamp groep 7 en 8

Groep 7 en 8 hebben een geweldig schoolkamp gehad. Drie dagen samen genoten van vele activiteiten. Een geweldige tijd.

De eerste week

Volgende week schoolkamp!! We hebben er zin in!

Meester Edwin:
Maandag t/m woensdag