Knikkertijd

Het is weer knikkertijd.

Carnaval

Carnaval in de klas.

We lezen iedere dag. Soms lezen we op tafels, onder stoelen, op de grond en op andere heerlijke leesplekken!

Samenwerken doen we veel en ook middels spelletjes. We hebben met onze handen getallen geschud om zo samen het doelgetal te krijgen. Onze handen zijn weer flink los geschud!

Vandaag hebben we een dictee gemaakt met de toverstiften. Woorden worden geschreven met stiften en de foutjes kunnen weggetoverd worden!

Sint op school

December 2017
In groep 5 werd Sinterklaas gevierd met surprises! Wat een mooie gedichten en prachtige creaties!

November 2017
Samenwerkingsopdracht: hoe ga je gearmd zitten op de grond? Dat verreist samen werken en het levert vooral veel samen lachten op! Ook hebben we geoefend met het doorgven van boodschappen zonder te praten.

De architect

November 2017
We zijn in de huid van een architect  gekropen! Hoe maak je een zo hoog mogelijk bouwwerk met beperkt materiaal?

Taalles

November 2017
De leerlingen hebben tijdens de taalles geleerd hoe je een overleg voert over een vraag en hoe je het samen eens wordt. Wat kwamen er mooie ideeën uit!

De eerste week

De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er weer op. We hebben alweer hard gewerkt in deze week. We hebben elkaar bijgekletst met een 'vakantiezoeker' en alweer uit veel verschillende boeken, werkboeken en schriften gewerkt. We gaan er een gezellig en leerzaam jaar van maken!