Groep 3

   

Februari 2018
Duo-lezen:

Afgelopen week zijn wij begonnen in groep 3 met het duo-lezen. Dat houdt in dat ieder kind van groep 3 gekoppeld wordt aan een leerling(e) van groep 7 of groep 8. Het tweetal oefent in een boekje op het niveau van het kind uit groep 3. Van tevoren worden er met elkaar afspraken gemaakt over wie wat leest en de leerling(e) uit groep 7/8 helpt indien nodig bij het lezen. We doen dit twee keer in de week een half uur. Het is na een paar weken heel goed te merken aan het leesniveau dat de kinderen een leesmaatje hebben. De resultaten gaan mooi vooruit en ze vinden het allemaal ook nog heel erg leuk om te doen!

 

 

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Oktober 2017
Vanmorgen zijn wij naar de voorstelling “Een krokodil onder mijn bed” geweest. De voorstelling was super leuk! Een meisje, Lotje, moest naar bed. Haar ouders hadden geen tijd meer om een verhaaltje voor te lezen en ze had geen zin om naar bed te gaan. Op een gegeven moment schrikt ze van een enorme bek met tanden onder haar bed. Het is een krokodil. Gelukkig is ze na een tijdje niet meer bang voor de krokodil en beleeft ze allerlei avonturen met de krokodil. Ze gaan samen varen, in bad en pannenkoeken eten. De kinderen hebben er enorm van genoten. 

Zwijsenschool - Groep 3 -

Start schooljaar groep 3

September 2017
Groep 3 heeft dit jaar wel heel veel lieve kinderen in de klas. In onze groep hebben wij 26 kinderen en we hebben op maandagen en dinsdagen 2 juffen in de klas. Naast juf Barbara is er ook juf Kim. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij verdient.  
We werken heel hard, maar gelukkig kunnen we ook geregeld even een liedje zingen of even een spelletje doen. We zijn al heel druk bezig geweest met het leren van letters. Gelukkig krijgen wij hulp van Zoem de Bij!
We hebben al 4 letters geleerd en kunnen al best veel woordjes lezen. Naast het leren van de letters gaan we ook rekenen met blokjes en leren we schrijfletters schrijven. We hebben gym op de dinsdagen en de eerste gymles was super leuk (zie foto`s). We speelden 'levend kwartet' en we mochten korfballen, stoeien en bowlen. Aan het einde van de les speelden we tikkertje. We hebben heel goed gesport.
Wij gaan er met z`n allen een heel leuk jaar van maken!

September 2017
Wij leren de letter 'k' schrijven.

 

Groep 3

Juf Barbara:
Maandag t/m vrijdag

Juf Kim:
Ondersteuning op maandag- en dinsdagmorgen