Groep 1-2 B

Lente in de kleutergroep

Maart 2018
Wij zaaien samen zaadjes en zoeken de lente buiten op.Er worden stallen gebouwd voor de jonge dieren, Mia de kip krijgt een kippenhok in de bouwhoek, tuintjes worden aangelegd in de zandtafel, eieren geschilderd, er is een heerlijke paasbrunch in de huishoek voor meester Peter en de paashazen huppelen vrolijk rond!

Op je gezondheid

In de februari maand werken wij met de kleuters aan het thema "Gezondheid ". Een gezonde levensstijl en alles wat daarbij komt kijken staat centraal.

De kleuters weten dat ze de buitenkant van hun lijf goed moeten verzorgen, tanden poetsen / haren wassen, maar wat doe je voor de binnenkant ? Wij praten over gezond en ongezond eten, lekker sporten en buiten spelen. Soms vallen de kinderen of worden ze ziek. Wij bespreken de tandarts en een dokters- of ziekenhuisbezoek. Ook leren wij welke instrumenten een dokter gebruikt, wat medicijnen zijn en waar je die kunt halen. Er wordt besproken hoe wij onszelf kunnen wegen en meten.

Bekijk de verschillende activiteiten terug op de foto's.

Kleutergym

Oktober 2017
Iedere vrijdag hebben de kinderen van groep 1 en 2 kleutergym. Bekijk het plezier op de foto's.

De eerste week

De kleuters van groep 1/2B hebben er weer zin in. Lekker samen spelen, werken, elkaar helpen en buiten spelen op het nieuwe kleuterplein. Wat een plezier!!